Skip to main content

Aktuelt

Viktig å reklamere på håndverkeres feil og slurv - håndverker - reklamasjon - advokat - rettshjelp

 

Undertegnede bistod nettopp i en sak vedrørende en hytte i et stort hyttefelt.

 

Hytta bar preg av en rekke håndverksmessige feil og mangler; gulvet på badet hadde motfall til sluk, det var forsøkt rettet – men hadde fortsatt motfall. Ikke var det membran i innvendig garasjegulv mtp. faren for lekkasje til underliggende rom – og flisarbeidet generelt bar preg av ikke å være av god håndverksmessig utførelse. Dette er bare noen få eksempler – og klienten er neppe den eneste som opplever slikt.

 

I utgangspunktet, både etter bustadoppføringsloven (for nye hus og hytter) eller avhendingsloven (for videresalg) er det viktig å reklamere så snart som mulig og innen rimelig tid hvis feil og mangler oppdages. Først generelt, deretter evt. konkret – f.eks. etter at en sakkyndig rapport med priser er innhentet. Alminnelig reklamasjonstid er 5 år.

 

Skulle det ha gått mer enn 5 år, er det fortsatt muligheter – eks. om det foreligger grov uaktsomhet. Et baderomsgulv skal selvsagt ha fall og ikke motfall til sluk, og en innvendig garasje med underliggende rom skal ha membran. Noe annet vil i alminnelighet være grovt uaktsomt av eks. en utbygger.

 

Noe mange ikke vet er at kostnadene ved både advokat og/eller sakkyndig til en viss grad normalt dekkes av eiendommens forsikringsselskap. Dette i form av såkalt rettshjelpdekning – som er standard i de alminnelige eiendoms- og innboforsikringer, så vel som båt- og bilforsikringer, reiseforsikringer etc. Det normale tak for en typisk eiendomsforsikring kr. 100.000 i rettshjelp.

 

En advokat kan både undersøke om du har rettshjelpdekning, evt. sette deg i kontakt med en sakkyndig som har tilstrekkelig kompetanse – samt gi deg råd og veiledning om den videre prosess. Kanskje løser saken seg utenomrettslig og i minnelighet – hvilket ofte er det beste. I motsatt fall tilbyr forliksrådet og nå også domstolen mekling med normalt en dommer, da kalt rettsmekler, til stede. I ytterste konsekvens, hvis intet annet hjelper – kan man vurdere å be retten avsi en dom.

 

Fortvil derfor ikke om du oppdager feil og mangler. Muligheten for å finne en fornuftig løsning på mye av dette, er så absolutt til stede. Oppfordringen er å reklame/kontakte en advokat – så snart som mulig.   

 

-Ta gjerne kontakt med oss.

 

Av advokat MNA Bernhard O. Halvorsen jr.

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

(+47) 92614415

 

-Fra avisa Nordlys.

 

 

Frogner advokatkontor, (+47) 92614415 / Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. / www.frogneradvokat.no 

 

 

Beste advokat Anbefalt advokat